Deze Range heeft 3,7 keer meer vermogen dan standaard

Het is geen sleeper, maar met deze Chieftain Range Rover kun je alsnog heel onverwacht uit de hoek komen.

Restomods op basis van de Defender: die kennen we inmiddels wel. De iconische terreinwagen is een zeer geliefde auto voor dit soort projecten. Er zijn echter meer Land Rovers die zich lenen voor een restomodproject. De oer-Range Rover bijvoorbeeld.

De Range Rover die we hier voor ons hebben is een creatie van Jensen International Automotive. Jensen kennen we natuurlijk als een verwarde man die Nederland wakker denkt te schudden, maar ook als een Brits automerk dat ons de Interceptor bracht. Jensen International Automotive is geen voortzetting van dit merk, maar houdt zich wel bezig met het restaureren van Jensens. En Range Rovers. Dat laatste doen ze dan weer onder de naam Chieftain.

Een Range Rover van de eerste generatie koop je normaliter niet om dat het zo’n snelheidsmonster is. De snelste driedeurs versie is de 3.9 met 185 pk. Die doet er 11,1 seconden over om de 100 km/u te bereiken en heeft een top van 177 km/u. Dat is natuurlijk afdoende voor een Britse heer van stand, maar echt snel is het niet.