Fitness

Fitness wordt steeds populairder. En terecht, want het helpt het hart gezond te houden, verbeterd de longfunctie en het versterkt de spieren. Dat is weer heel belangrijk om te kunnen af te vallen.

De vakantie is weer voorbij en het is tijd om iets aan je conditie te doen. Dus het luie en goede leven even opzij. En we gaan lid worden van de sport school. Er zijn twee momenten in het jaar waar het aantal inschrijvingen in sportscholen piekt. Dat zijn de maanden januari en september. En ik vind dat jammer. Als we beginnen met goede voornemens, doelen en uitdagingen zorg er dan voor dat die gehaald worden. Maar in de werkelijkheid zijn vaak de goede voornemens gedoemd om te mislukken.

Fitnessen vindt ik eigenlijk iets wat bij je leven en je dagelijkse gewoonte horen. Het zou eigenlijk een soort leefstijl moeten zijn of je nou jong, oud, dun of dik bent dat maakt niet uit. Dan wordt fitness ook echt een manier om fit en gezond te blijven.

Juiste motivatie en juiste mind set.

De juiste motivatie en de juiste mind set. Medewerkers van sportscholen en personal trainers weten ook heel goed dat na de piek van inschrijvingen ook veel klanten er snel mee ophouden. Dit komt mede door dat we vaak onrealistische doelen en verwachtingen hebben van ons zelf.

Als je twee keer per week gaat fitnessen om snel een aantal kilo’s kwijt te raken, dan wordt je gegarandeerd teleurgesteld. Want snel afvallen dat doe je niet met fitness. Je zou het dus niet moeten doen om die kilo’s kwijt te raken maar om je goed te voelen in je lichaam. Door middel van een juiste mind set je doelen te behalen. Als je een lange tijd aan fitness doet dan zie je op den duur zeker meer vorm in je lijf komen, waar je trots om mag zijn.