De verschillende scootmobielen

Er zijn verschillende soorten scootmobielen. Een andere benaming voor scootmobiel is invalidenvoertuig, elektrische driewieler of elektrische vierwieler.

Wat is het verschil tussen een elektrische driewieler en een elektrische vierwieler?

Naast dat de vierwieler een extra band heeft aan de voorkant, zijn er wat andere verschillen tussen deze twee invalidenvoertuigen.

Vierwielers bieden extra stabiliteit.  Ze zijn dus beter geschikt voor mensen die veel moeite hebben met hun evenwicht. Daarnaast zijn deze voertuigen ruimer, zodat er meer bagage in kan.

Een driewieler is lichter en minder duur in aanschaf dan een vierwieler. Daar staat tegenover dat een driewieler minder reiscomfort biedt.

Wanneer je in een woonwijk rijdt, dan moet je soms de stoeprand opkomen. Wanneer je dit met een driewieler doet, moet je er recht op af rijden anders kan het zijn dat een van de 2 achterwielen het contact met het wegdek verliest en dan kan je omslaan. Omvallen gebeurt niet snel, maar je kan er geschokt van raken.

Met een vierwiel invalidenvoertuig kan je wel zonder schrik een stoeprand schuin oprijden. Deze heeft altijd 3 wielen aan de grond, waardoor deze niet gaan wankelen.

Op een vlak wegdek zijn zowel de elektrische driewielers als de elektrische vierwielers stabiel om te gebruiken.