Batterijhouder kopen? Waar let je op?

Een batterijhouder kopen? Dat kan bij Auto-sleutel.nl!

Een batterijhouder heeft een of meerdere compartimenten of zogenoemde kamers voor het vasthouden van een batterij. Bij natte cellen worden vaak kabels aangesloten op de accupolen, zoals bij auto’s of noodverlichting apparatuur. Bij droge cellen moet de houder ook elektrisch contact maken met de accupolen.

Een batterijhouder heeft vaak een behuizing die van plastic is met compartimenten die een of meerdere batterijen kan hebben. Ook kan het zijn dat het een plastic houder is waar schroeven, oogjes, lijm of andere middelen voor gebruikt zijn. Een batterijhouder kan ook een deksel bevatten om de batterijen te beschermen.

Waar moet je op letten als je een batterijhouder wilt kopen?

Wanneer je een kapotte batterijhouder hebt, wil je deze natuurlijk vervangen. Maar waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk om te weten welke stroom je wilt voorzien en hoeveel ruimte daarvoor beschikbaar is. Wanneer je dit weet is het belangrijk om te bepalen welke batterijen je nodig hebt en hoeveel batterijen je nodig hebt. Ook moet er nagedacht worden over de aansluitmethode van de batterijhouder.

Wanneer je bijvoorbeeld in de kinderhoek een batterijhouder wilt plaatsten, dan is het handig om een afgesloten en een vergrendelde batterijhouder aan te schaffen.

Als laatste is het verstandig om te letten op de bestendigheid. De meeste batterijhouders zijn niet waterbestendig en niet zuur bestendig. Dit kan wel, maar daarvoor moet je specifiek opzoek gaan naar een batterijhouder. Je moet ook rekening houden met de lengte van de kabel en nakijken of je een batterijhouder met schakelaar nodig hebt.